تکلیف ایران درباره عمره چیست؟


انتشار : 1400/05/24



عربستان ثبت نام عمره را از زائران خارجی واکسینه شده آغاز کرده است. براساس تصمیم جدید این کشور و پیرامون اینکه تکلیف ایران درباره عمره چیست؟ باید بدانید که زائران خارجی باید برای ثبت نام در عمره گواهی واکسن های مورد تائید عربستان در برابر ویروس کرونا را ارائه دهند. همچنین زائران واکسینه شده در کشورهای فهرست قرمز باید پس از ورود، مدتی را در قرنطینه سپری کنند.

هنوز جزئیات بیشتری از عمره اعلام نشد، اما با تصمیم مقام های حج این کشور قرار است مجوز عمره در ابتدا ماهانه به 60 هزار زائر داده شود و این تعداد به تدریج به دو میلیون زائر در هر ماه برسد.

 

با این وجود، وزارت امور مذهبی ترکیه مدعی شده که مقام های سعودی زائران 33 کشور را از شرکت در مراسم عمره امسال منع کرده که از جمله این کشورها به ایران، ترکیه، آمریکا، امارات، پاکستان، هند، مصر و لبنان اشاره شده است. مقام های حج ترکیه همچنین گفته اند قرار است فهرست این کشورها در روزهای آتی بروز رسانی شود.

اما بررسی ها از منابع حج عربستان سعودی نشان می دهند نام ایران و دیگر کشورهای ذکر شده همچنان در فهرست کشورهایی که مجاز به دریافت ویزای عمره معرفی شده اند، قرار دارد و نام هیچ یک هنوز حذف نشده است.

 

در وبسایت وزارت حج عربستان نیز تاکید شد که زائران واکسینه شده از طریق آژانس های مسافرتی عمره تائید شده از سوی این وزارتخانه می توانند برای ویزای عمره اقدام کنند که نام ایران نیز در این فهرست مشاهده می شود. یک مقام آگاه گفت که ایران از فهرست ویزای عمره حذف نشده است.

ایران و عربستان هنوز درباره حضور زائران ایرانی در مراسم عمره به توافق نرسیده اند؛ علیرضا رشیدیان ـ رئیس سازمان حج و زیارت ـ درباره بازگشت ایران به عمره پس از پنج سال غیبت تاکید کرد: ازسرگیری عمره زائران ایرانی به پذیرش شروط جمهوری اسلامی از سوی عربستان منوط است.

تضمین عزت، کرامت و امنیت زائران ایرانی، حضور مسئولان کنسولی جمهوری اسلامی ایران در زمان عمره در عربستان با توجه به متوقف کردن فعالیت دفاتر کنسولی و سفارتخانه ایران در این کشور و همچنین لغو قوانین سختگیرانه برای ورود اتباع عربستانی به ایران، سه شرط ایران برای بازگشت دوباره به عمره است. رئیس سازمان حج و زیارت قبل از آنکه کرونا مذاکرات دو کشور درباره عمره را متوقف کند، گفت: عربستان دو شرط نخست ایران را پذیرفته و شرط سوم در حال بررسی است.

موضوع بازگشت زائران ایرانی به عمره که از سال 1394 پس از تعرض دو مامور فرودگاه جده به دو نوجوان ایرانی، روند آن با تصمیم جمهوی اسلامی ایران متوقف شد، در مذاکرات اخیر ایران و عربستان پیگیری شده است. سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه در اظهاراتی تازه گفت: برای موضوع اعزام زوار به عربستان گفت وگوهایی در سطوح مختلف و در بخش های مختلف انجام شده و بخاطر موضوع کرونا و شرایط خاصی که وجود دارد سازمان حج و زیارت به تنهایی نمی توانست امور را به پیش ببرد. دوستان البته زحمات زیادی کشیدند و همانطور که گفتم گفت وگوهایی در سطوح مختلف صورت گرفته و در دو مورد ذکر شده وزارت خارجه تلاش کرده که زمینه های لازم را فراهم کند.

سازمان حج و زیارت پس از تصمیم عربستان برای برگزاری عمره با حضور زائران خارجی واکسینه شده هنوز مواضع و برنامه رسمی خود را اعلام نکرده است، اما علی رضا رشیدیان ـ رئیس سازمان حج و زیارت ـ ابراز امیدواری کرد با احیای روابط بین دو کشور، زمینه اعزام عمره گزاران ایرانی نیز به سرزمین وحی فراهم شود.

هرچند به دلیل محدودیت مردم ایران برای دسترسی به چهار واکسن مورد تائید عربستان (فایزر/بیون تک، آکسفورد/آسترازنکا، مدرنا و جانسون و جانسون) (و فقط استفاده از واکسن آسترازنکا برای تعداد معدودی در ایران) چگونگی حضور زائران ایرانی در عمره امسال نیز مساله است. البته برخی مقام های سازمان حج معتقدند واکسن نمی تواند مانع تلقی شود و در صورت توافق دو کشور درباره شروط قبلی، در مورد واکسن نیز میتوان به راه حل هایی رسید.

 


تماس با ما
  • تلفن :
  • تلفن : پشتیبانی 24 ساعته
  • آدرس :
  • ایمیل :
  • پشتیبانی پرواز داخلی - موبایل :
تماس با ما درباره ما قوانین و مقررات پیگیری خرید اخبار
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به آژانس هواپیمایی مارال گشت پارس می باشد طراحی وبسایت : ایران تکنولوژی