جلالی: آماده انعقاد توافق‌نامه لغو روادید با روسیه هستیم/ مصمم به تولید مشترک خودرو هستیم


انتشار : 1402/05/25



سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو با بیان اینکه «تهران آماده لغو روادید برای گردشگران روس است» تاکید کرد که ایران و روسیه می‌توانند همکاری‌های اقتصادی میان دو کشور را در زمینه‌های مختلف گسترش دهند.

به گزارش ایسنا، کاظم جلالی، سفیر ایران در مسکو در گفت‌وگو با روزنامه ایزوستیا بر آمادگی تهران به منظور لغو ویزا برای مسافران روس تاکید کرد و گفت که روسیه و ایران باید خطوط هوایی مشترک ایجاد کنند تا تعداد پروازهای بین دو کشور افزایش یابد.

جلالی خاطرنشان کرد: ایجاد خطوط هوایی مشترک یکی دیگر از مسیرهای [همکاری در حوزه هوانوردی] است. تا زمانی که ما به دنبال افزایش مبادلات گردشگری بین کشورهایمان هستیم، به‌طور قطع ایجاد خطوط هوایی مشترک یک ضرورت است.

وی در ادامه خواستار تلاش برای پروازهای بیشتر بین دو کشور و گسترش خدمات هوایی منظم فراتر از دو پایتخت تهران و مسکو شد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: تهران آماده انعقاد توافق‌نامه با مسکو برای معافیت متقابل روادید بین دو کشور است. ایران و روسیه در حال آغاز پروژه‌های خود برای اجرای توافق‌نامه سفر بدون روادید برای گروه‌های گردشگری هستند. ما اکنون در ابتدای اجرای این توافق هستیم.

وی با تاکید بر اینکه «همکاری دو کشور در این زمینه می‌تواند فرصت‌های جدیدی را برای ایران و روسیه فراهم کند» افزود: در مورد لغو روادید برای اتباع دو کشور، مایلم به این نکته اشاره کنم که جمهوری اسلامی ایران آمادگی کامل برای برداشتن این اقدام و صرف نظر از روادید را دارد تا مردم ما بتوانند به کشور یکدیگر سفر کنند. واضح است که از مسئولان انتظار داریم تصمیمات مربوطه  اتخاذ کنند و پس از آن این اقدامات تصویب و عملیاتی می‌شود.

جلالی در پاسخ به این سوال که سفر گردشگران میان دو کشور در سال جاری چه تغییراتی داشته است؟ گفت: تاکید می‌کنم که ما در حال حاضر در ابتدای این مسیر قرار داریم. شهروندان روسیه ممکن است با ظرفیت‌های ایران و فضای آن آشنایی خاصی نداشته باشند. با این وجود، مایلم متذکر شوم که ما از دعوت روس‌ها به سواحل جنوبی ایران در خلیج فارس در فصل زمستان خرسند خواهیم بود، چراکه در این زمان از سال در آنجا بسیار گرم است. علاوه‌ بر این، جزایر زیادی در این قسمت از کشور وجود دارد، ازجمله بنادر کیش، قشم، بندر چابهار، شهرهای بندرعباس، بوشهر، استان خوزستان و اهواز.

این دیپلمات ارشد ایران در پاسخ به سوالی درباره روابط تجاری میان دو کشور و اینکه او همکاری‌های ایران و روسیه را در زمینه اقتصادی و فن‌آوری چگونه ارزیابی می‌کند؟ بیان کرد: کشورها در حال توسعه تدریجی همکاری در زمینه‌های مختلف هستند. قبلاً این تعاملات تا حد زیادی محدود بود؛ ما اساساً می‌گفتیم که ایران و روسیه دو قدرت بزرگ تولیدکننده نفت هستند و بنابراین استدلال می‌کردیم که ما رقیب یکدیگر هستیم و نمی‌توانیم تعامل خاصی را توسعه دهیم. چنین دیدگاه‌هایی هم در ایران و هم در روسیه حاکم بود.

وی ادامه داد: ما هر دو ذخایر عظیم نفت و گاز داریم، اما اکنون این ویژگی را به زمینه‌ای برای تعامل و همکاری تبدیل کرده‌ایم. شرکت‌های روسی وارد صنعت نفت و گاز ایران شده‌اند، در آن سرمایه گذاری کرده و در حال کسب درآمد هستند. بر این اساس می‌توانیم در سایر حوزه‌های اقتصادی همکاری جدی داشته باشیم و تنها یکی از آنها مربوط به فن‌آوری است. امروزه در روسیه این درک وجود دارد که ایران مدرن کشوری است که از نظر فنی نیز پیشرفته است.

کاظم جلالی یکی دیگر از زمینه‌های همکاری میان ایران و روسیه را صنعت خودرو عنوان و تصریح کرد: به‌عنوان مثال، در حوزه اتومبیل نیز ما شروع به همکاری کرده و در واقع نیمه راه را رفته‌ایم. نمایشگاه MIMS Automobility Moscow ۲۰۲۳ به زودی [۲۱-۲۴ آگوست] برگزار می‌شود که غرفه ما در آن ۳۰۰۰ متر مربع را اشغال خواهد کرد. سال گذشته حدود ۹۰۰ متر مربع غرفه داشتیم. اتفاقاً از سال ۲۰۲۲ در همین نمایشگاه توافقاتی صورت گرفت که همکاری ما در صنعت خودرو را به شکل بسیار جدی تبدیل کرد.

وی همچنین تاکید کرد که از نظر او، همکاری‌های ایران و روسیه در حوزه فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات نیز جدی است.

سفیر تهران در مسکو گفت: البته، ما می‌خواهیم کالاهایی را که کمبود داریم از بازار روسیه خریداری کنیم - به‌عنوان مثال، غلات و کره اما علاوه‌براین، خواهان آن هستیم که بخشی از نیازهای فدراسیون روسیه را در واردات تامین کنیم و ایران در این مسیر بسیار فعال است.

جلالی در پاسخ به این سوال که آیا شرکت‌های صنعت خودرو ایران برای بومی‌سازی تولید در روسیه برنامه‌ریزی می‌کنند؟ و آیا بنگاه‌های روسی برنامه‌های مشابهی در ایران دارند؟ خاطرنشان کرد: ما مصمم به تولید مشترک خودرو هستیم. من خودم از برخی از کارخانه‌های صنعت خودرو روسیه بازدید کرده‌ام و به نظرم می‌رسد که از این نظر می‌توانیم یکدیگر را تکمیل کنیم. در حال حاضر صحبت‌های بسیار جدی در این حوزه وجود دارد و یکی از زمینه‌های مهمی که چنین همکاری‌هایی می‌تواند در آن موثر باشد، تولید خودرو و قطعات آن است.

وی افزود: سال گذشته نمایشگاه MIMS Automobility ۲۰۲۲ با حضور بیش از ۴۵ شرکت بزرگ ایرانی در زمینه تولید قطعات خودرو برگزار شد و من خود شاهد بودم که چگونه روس‌ها از موفقیت ما در این زمینه شگفت زده شدند.

این دیپلمات ایران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در حال حاضر مذاکراتی میان تهران و مسکو برای همکاری در زمینه صنعت هواپیماسازی وجود دارد؟ با بیان اینکه «ما در حال حاضر در بخش هوانوردی از چند جنبه همکاری داریم» اظهار داشت: اولین مورد، تامین قطعات یدکی است که ایران در این زمینه به نتایج خوبی دست یافته است. می‌دانید که تحریم‌های بسیار سختی علیه هوانوردی ما اعمال شد، آنها [کشورهای غربی] می‌خواستند صنعت هوانوردی ایران را نابود کنند اما اکنون می‌دانیم که این تحریم‌ها به یک فرصت بزرگ برای ایران تبدیل شده است.

وی ادامه داد: مورد دیگر ایجاد شرکت‌های هوایی مشترک است. اگر بخواهیم تردد گردشگران بین کشورهایمان را افزایش دهیم، البته یکی از الزامات آن، ایجاد خطوط هوایی مشترک است. امروزه تعداد پروازهای بین کشورهای ما محدود است و تعداد آنها باید چندین برابر شود. به‌علاوه نیازی به محدود شدن به تنها مسکو و تهران نیست، اگرچه در حال حاضر هم پروازهای زیادی بین پایتخت‌ها وجود ندارد.


تماس با ما
  • تلفن :
  • تلفن : پشتیبانی 24 ساعته
  • آدرس :
  • ایمیل :
  • پشتیبانی پرواز داخلی - موبایل :
تماس با ما درباره ما قوانین و مقررات پیگیری خرید اخبار
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به آژانس هواپیمایی مارال گشت پارس می باشد طراحی وبسایت : ایران تکنولوژی